Skorstensrenovering

SkorstensrenoveringRENOVERING AV SKORSTEN

  •     Smidigt
  •     Säkert
  •     Kostnadseffektivt

”Gammal Kärlek rostar inte”
Precis som allt annat blir en skorsten gammal med tiden. Då kan det vara värt att se över den. Kanske tycker du om din eldstad och inte vill byta ut den mot en ny. Ett smart sätt är att renovera den. Det tryggar din familjs säkerhet på ett smidigt sätt.

”Det är insidan som räknas”
Att renovera din skorsten genom att täta skorstenens insida är både säkert och kostnadseffektivt samtidigt som det gör din skorsten både gas- och röktät. Den släta ytan ger även bättre drag och förhindrar sotavlagringar.
Har du en murad skorsten som behöver renoveras kan du även montera våra insatsrör på insidan av din skorsten. De är tillverkade av rostfritt stål för att klara av hög värme och undvika att gas och rök kommer in i ditt hem. Insatsrören har en slät insida som motverkar sotavlagringar och som ger bättre drag. De är också böjbara för att passa perfekt i din skorsten.

Skorstensrenovering_repareraBörjar din skorsten bli gammal? Kontakta oss för rådgivning.

Skorstenshantverkarna är en grupp lokalt arbetande hantverkare. Alla har många års erfarenhet av skorstensreparationer och skorstensproblem.
Fastighetsägarens trygghet och säkerhet är grunden för hela vår verksamhet. Därför använder vi bara de produkter och system som har bäst funktion och som uppfyller svenska myndigheters krav.

Via föreningen Skorstenshantverkarna får medlemmarna en gedigen teoretisk utbildning samt tillgång till rationella hjälpmedel.
Oavsett skorstensproblem så har Skorstenshantverkarna alltid en funktionssäker och pålitlig lösning. Vi levererar och installerar t ex:

• keramiska skorstensmassor
• böjbara rör av olika material
• prefabricerade modulskorstenar
• modulskorstenar i metall

Vi har valt svensk teknik som vi vet klarar svensk eldningstradition, svenska eldstäder och svenskt klimat. Vi sänder gärna beskrivningar över reparationsmetoder och system som vi arbetar med.